28 Şubat 2015 Cumartesi

ÜÇ RENKLİ PATATES SALATASI TARİFİ
                                                             

























MALZEMELER

12-13 Adet orta boy patates
2 Orta boy rendelenmiş havuç
1 Top kırmızı lahananın 1/3 ü kadarının rendesi
Yarım demet taze soğan
Yarım demet dere otu
Yarım demet maydanoz
3 Adet limon
Bir su bardağı zeytinyağı
4 Yemek kaşığı süzme yoğurt
1 Yemek kaşığı mayonez
2 Diş sarımsak
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI

   Patatesler haşlanıp soyulur ve soğutulur.Üç adet patates rendelenir.Rendelenmiş havuçlara katılır.Bir limon suyu,zeytinyağının 1/3'ü,tuz,karabiber eklenip malzemeler birbirine geçene kadar kaşıkla iyice karıştırılır.Diğer tarafta istenilen bir kalıba streç film serilir.Havuç-patates karışımı kalıba dökülüp bastırılıp düzleştirilir.
   İkinci kat için tekrar üç patates rendelenir.Kırmızı lahana rendesi,bir limon suyu,zeytinyağının diğer 1/3'ü,tuz,karabiber eklenip malzemeler birbirine geçene kadar karıştırılır.Havuçlu karışımın üzerine ikinci kat olarak bastırılıp düzleştirilir.
   Üçüncü kat için kalan üç-dört patates rendelenir.küçük şekilde doğranan taze soğan ( sadece yeşil kısımları ),maydanoz,dere otu,bir limon suyu,zeytinyağının geri kalanı,tuz,karabiber eklenip karıştırılır.son kat olarak kalıba yayılır.Üstü streçle kapatılıp bir gece buzdolabında dinlendirilir.Ertesi gün kalıp servis tabağına ters çevrilir.En üst katta havuçlu karışım olacaktır.
   Başka kapta süzme yoğurt,mayonez ve dövülmüş sarımsak karıştırılır.Salatının üzeri, krema sürer gibi her yeri kaplanır.Halka kesilmiş kornişon turşu, ince kıyılmış maydanozla süslenip dilimlenerek servis yapılır.
   Görüntüsü ile göz dolduran, lezzeti ile her zaman beğeni kazanan bu salata gönülleri fethedecektir.Afiyet olsun.  








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder