22 Şubat 2015 Pazar

Ispanaklı Sufle tarifi








MALZEMELER

 1 Kg Ispanağın yaprakları
1 Su bardağı Yoğurt
1 Su bardağı beyaz peynir rendesi
1 Su bardağı tam buğday unu
3 Adet yumurta
1 Adet kuru soğan
1 Küçük çay bardağı zeytinyağı
1 Paket kabartma tozu
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI


Ispanak yaprakları ( sapları kullanılmayacak ) bir parmak eninde doğranır.Karıştırma kabınında bütün malzemeler karıştırılır.
                                                                                                                                                 





















En son ıspanak eklenen karışım yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dökülür.180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirilir.En az bir saat dinlendirilip dilimlenir.Et yemeklerinin yanında çok güzel bir garnitür alternatifidir.



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder