13 Mart 2015 Cuma

MERCİMEKLİ HAŞHAŞLI ÇITIR BÖREK TARİFİ

 

 
 
MALZEMELER
 
4 adet yufka
1 su bardağı yeşil mercimek
yarım kilo haşhaş ezmesi
1 su bardağı zeytinyağı
1 orta boy soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz,karabiber
 
YAPILIŞI
 
Bir su bardağı yeşilmercimek haşlanıp süzülür.Bir tavada yarım çay bardağı zeytinyağı ile küçük küçük doğranan soğan kavrulur. Buna haşlanan mercimekler,tuz ve karabiber eklenip karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
 
Haşhaş bir su bardağı zeytinyağı ile karıştırılıp sürülecek kıvama getirilir.
 
Birinci yufka tezgaha serilir.haşhaşlı karışımdan her yerine sürülür.İkinci yufka üzerine serilip onun üzerinede haşhaş sürülür.Sigara böreği keser gibi oniki eşit üçgen parçalara bölünür. Her parçaya mercimekli harçtan konup sigara böreği gibi sarılır.Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizilir.Diğer iki yufkayada aynı işlem uygulanır. Böreklerin üzerine fırça ile haşhaşlı yağ karışımından sürülür.180-200 derecelik fırında 25-30 dakika pişirilir.
 
 
Ağızda dağılan,el açması tadında nefis çıtır börkler hem pratik hem lezzetli.Denemenizi öneririm.Afiyet olsun
 


 
 
 



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder