21 Mart 2015 Cumartesi

Sağlıklı atıştırmalıklar YULAFLI KURABİYELER

SAĞLIKLI YULAFLI TOPLAR
 
 

Şekersiz unsuz ara öğünlerde ve atıştırmalık olarak lezzetli toplar.

MALZEMELER
3 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı kadar tam buğday unu
2 yumurta
yarım çay bardağı süt
yarım çay bardağı zeytinyağ
yarım su bardağı pekmez
yarım su bardağı dövülmüş ceviz fındık
1 kase istenilen kuru meveler (kuru üzüm,yaban mersini)
bir portakal kabuğu rendesi
bir paket kabartma tozu
bir tatlı kaşığı tarçın
bir çay kaşığı toz zencefil
isteğe bağlı olarak yarım çay bardağı damla çikolata


YAPILIŞI
Yulaf ezmesinin yarısı rondadan geçirilip un haline getirilir.Unun içine sıvı malzemeler eklenip
karıştırılır.Daha sonra bütün malzemeler sırayla eklenir (yulaf ezmesi de dahil)




 
En son kıvamına göre tam buğday unu eklenir.Yumuşak kıvamda bir hamur olacak.Gerekirse el su ile ıslatılıp yuvarlak şekil verilip pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizilir.180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirir.
 
 
 
 
Başka bir öneri de yulaf ezmesinin un haline getirilen kısmı yapılmaz onun yerine tam buğday unu
ve yulaf ezmesiyle kıvam sağlanır (toplara göre daha yumuşak kıvam olacak)cupcake kalıplarına
konup aynı ısı ve aynı sürede pişirilir.

 
AFİYET OLSUN





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder