7 Ekim 2015 Çarşamba

Yoğurtlu kedi dilli pasta (Bim tatlısı) tarifi

Yoğurtlu kedi dilli erik soslu pasta tarifi (bim tatlısı)
  

Çok hafif bir okadar da lazzetli ve çok pratik bir tarif paylaşacağım sizlerle.Denemenizi tavsiye ederim şüphem yok ki ilk sıralardaki ikramlıklarınız arasında yer alacaktır. Tarifi benimle paylaşan Remziye Tatlı arkadaşıma ve bu güzel lezzeti bize ikram ederek tattığım Tülin Ayhan arkadaşıma teşekkür ederim.

MALZEMELER
500gr Dost süzme yoğurt (Bim marketten alınacak illaki)
Bir paket kedi dili
Bir tek paket krem şanti
Üstü için:
Mürdüm eriği
YAPILIŞI
Yoğurtla krem şanti mikserle iyice çırpılacak


Kedi dillerini bu karışıma batırılıp borcama dizilecek

kalan kremayı üzerine döküp düzeltilecek


Üzeri için erikler robottan geçirilip kaynatılacak istenilen miktarda şeker eklenecek kıvam vermek için 1-2 kaşık nişasta suda açılıp tencereye eklenecek pelte kıvamında olacak


Mürdüm eriği hafif ekşi tadıyla çok yakışıyor başka meyvelerlede denenebilir.Pişen erik ılıyınca pastanın üzerine dökülecek buzdolabına kaldırılacak.Bir gün dolapta beklemesi gerekiyor.
AFİYET OLSUN



1 yorum:

  1. ben denedim, gerçekten çok lezzetli ve hafifi. tatlı sevenlerin mutlaka denemesi lazım. ellerinize ve emeğinize sağlık. yeni ve sağlıklı tariflerde buluşmak üzere..

    YanıtlaSil